Κ Α Λ Ω Σ __Η Ρ Θ Α Τ Ε __Σ Τ Ο __Χ Ω Ρ Ι Ο__ Μ Α Σ

26 Οκτ 2007

H ΠΑΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Οι ιδανικές συνθήκες που επικρατούν στην Ορεινή Ναυπακτία δίνουν την δυνατότητα να αναπτυχθούν εκατοντάδες είδη χλωρίδας και πανίδας.

Αυτό οφείλεται στα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής, τη μορφολογία του εδάφους, τα άφθονα νερά, το κλίμα, που ευνοούν την ανάπτυξη της βλάστησης και της πανίδας στην περιοχή.


Έτσι, γίνεται εφικτή η επιβίωση μικρών και μεγάλων θηλαστικών, πτηνών, ερπετών αλλά και ψαριών στον ποταμό Eύηνο που διασχίζει την ευρύτερη περιοχή. Τα σημαντικότερα άγρια ζώα στη περιοχή είναι τα ελάφια, αγριογούρουνα, ζαρκάδια, αλεπούδες, λύκοι, λαγοί, σκαντζόχοιροι, κουνάβια, αγριόγατους, ασβούς σκίουροι και άλλα.







Από πτηνά, στην περιοχή συναντάμε πέρδικες, γύπες, χρυσαετούς, βασιλαετούς γεράκια, τσαλαπετεινούς, κουκουβάγιες, Bραχοκιρκίνεζα, το Διπλοσάινα, Ξεφτέρια, Όρνια, δρυοκολάπτες, ενώ από ερπετά βρίσκουμε χελώνες, Έχιδνα, δενδρογαλιά σαϊτούρα.



Ο Εύηνος ποταμός συντηρεί κάποια σπάνια είδη ψαριών του γλυκού νερού, όπως η Γουρνάρα, η Tσερούκλα, οι πέστροφες, τα στροσίδια, χαμοσούρτιδες, βίδρες και χέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: